de beste font manager software

Als u veel lettertypen op uw computer installeert, zal font manager software helpt u bekijken en te vergelijken met andere lettertypen. U kunt ook activeren of deactiveren lettertypes als nodig is om uw systeem te voorkomen uit te slepen.

Of u nu een grafisch ontwerper, web designer, illustrator, zijn of maak digitale plakboeken, kunt u werken met een veel fonts. De lettertypen die u selecteert communiceren stijl, toon en houding, en zij moeten de andere lettertypen die u gebruikt te vullen. Dus na een aantal projecten, is het gemakkelijk een flink aantal font bestanden uit verschillende lettertype gieterijen te hebben verzameld. Font Manager-software kan u helpen op verschillende manieren.

De beste font manager software is in eerste instantie ontworpen voor Macs, waar de font-bestanden kunnen worden opgeslagen in een verscheidenheid van plaatsen. Windows-besturingssystemen in het algemeen op te slaan actief lettertypen op één plaats op het bedieningspaneel. U kunt afzonderlijke bestanden van lettertypen die u hebt gedownload, maar wanneer fonts op het bedieningspaneel in Windows zijn geïnstalleerd, zijn ze beschikbaar voor gebruik in alle toepassingen op uw computer. Sommige toepassingen, zoals die in de Adobe Creative Suite, behouden hun eigen cache van fonts, hoewel Windows-lettertypen zijn ook beschikbaar om daar te gebruiken. Windows bevat een aantal font management functies, dus om waarde te bieden, moet font manager software die u extra functies te bieden.

Deze beoordeling pagina vindt retail software pakketten (in tegenstelling tot de minder uitgeruste vrije degenen) die zijn ontworpen voor individuele gebruikers in een Windows-omgeving. De top softwarepakketten vonden we onder andere Suitcase Fusion, Font Agent Pro en FontExpert.

De volgende lijst bevat enkele van de basisfuncties van font management software.

Voorkom Drag op uw systeem. Veel lettertypen bevatten doorschemeren – het programmeren van code die fonts aangepast voor gebruik in verschillende punt maten en voor weergave op een computerscherm versus in gedrukte vorm. Deze code kan extra tijd om elke keer dat u openen of sluiten verschillende programma’s laden. Font managers toelaten om lettertypen die u niet alle tijd om die rem op uw systeem te voorkomen moet uitschakelen.

Preview en vergelijk Fonts. De beste font viewer software kunt u eenvoudig bekijken en vergelijken lettertypen voordat u ze toepassen op uw project. Zo kan u op zoek naar een cursieve lettertype of een lettertype met een Western-thema. De beste software zal u toelaten om glyphs een lettertype en kerningparen vergelijken zowel in gedrukte en elektronische vorm, zodat het lettertype dat u kiest voor de anderen die u gebruikt zal een aanvulling.

Manage Font Licensing. U kunt huren of kopen lettertypen uit lettergieterijen op een regelmatige basis. Voorbeelden van lettergieterijen zijn Adobe Systems, Carter & Cone, Font Bureau en Hoefler & Frere-Jones. Font managers helpen bij het in licentie geven van deze lettertypes te beheren, in het bijzonder indien een licentie alleen laat u toe om de lettertypen te gebruiken voor bepaalde toepassingen of projecten.

Font samenhang tussen print en online gebruik. Als u het ontwerpen van een bedrijfslogo, wilt u de lettertypen consistente tussen gedrukte en elektronische media. PostScript en TrueType-fonts vindt u van de frisse look die u wilt in een gedrukt logo te geven, maar een OpenType-lettertype zal beter zijn dan hen werken in de gerasterde, lagere resolutie omgeving van een computerscherm. De beste font software helpt u de juiste lettertypen die u nodig hebt, zowel in gedrukte en online formaten. Voor meer informatie over TrueType en OpenType-lettertypen, zie onze artikelen over font manager software.

Toegang tot Veel Fonts. Of ze komen met het installatiepakket of ze online beschikbaar zijn, de toegang tot fonts is een kenmerk van veel van de softwarepakketten die we beoordeeld.

In onze review, evalueerden we een lettertype manager functies, prestaties, gebruiksgemak en technische ondersteuning.

De beste font manager software vandaag helpt u een voorbeeld en vergelijk fonts op één centrale plaats, activeren en deactiveren fonts naar behoefte en beheren van uw lettertype licenties. Ze geven je ook toegang tot een bibliotheek van nuttige lettertypen.