de beste compacte digitale camera van 2017

Compact cameras behoren tot de meest draagbare camera beschikbaar. Als zodanig, ze zijn een geweldige manier om te profiteren van de foto kansen die je struikelen over elke dag.

De top performers in onze beoordeling zijn de FUJIFILM X100T, de Gold Award winnaar, de Sony RX100 III, de Silver Award winnaar, en de Panasonic LX100, de Bronze Award winnaar. Hier vindt u meer over het kiezen van een camera aan uw behoeften te voldoen, samen met details over hoe we zijn aangekomen in onze ranking van 10 camera’s.

Hoewel ze nog steeds een belangrijke plaats in vele vormen van fotografie, een grote DSLR is niet langer een voorwaarde voor het vastleggen van levendige en gedetailleerde beelden. Compact camera met hoogwaardige lenzen en sensoren kunt u nu om mooie kiekjes van de interessante scènes die je tegenkomt in het dagelijks leven te nemen. Als hun imaging-mogelijkheden blijven ontwikkelen, professionals en liefhebbers wenden zich tot hen als een levensvatbare middel van het nastreven van hun persoonlijke fotografie.

Dankzij de verbeterde beeldkwaliteit, compact camera’s bieden een combinatie van draagbaarheid en kwaliteit die andere camera categorieën niet kunnen evenaren. De mogelijkheid om een ​​camera, lens en al, in een jaszak of tas dragen betekent dat je veel meer kans om je camera bij je hebt wanneer je struikelen op een vluchtige fotomoment. Dus waarom niet gewoon een smartphone in dergelijke omstandigheden te gebruiken?

Tuurlijk, smartphone-camera’s zijn geweldig – ze vangen goed uitziende foto’s en ze zijn bijna altijd in je zak. Maar er zijn weinig redenen waarom smartphones zijn niet, en kunnen nooit een vervanging voor een speciale camera.

De meest voor de hand liggende reden is ruimte. Apparaten zoals smartphones hebben ruimte nodig voor het scherm componenten, gyroscopen, accelerometers, intern geheugen en een hele reeks van andere nonphotography gerelateerde elementen. En terwijl hun camera’s zijn belangrijk, smartphones hebben ook vele andere componenten die strijden om de aandacht van de ontwerpers.

Camera’s, aan de andere kant, in het bijzonder de goeden, zich richten intensief aan één ding: het produceren van de beste foto’s mogelijk te maken. En terwijl de grootte is nog steeds een punt van zorg bij het ontwerpen van een compactcamera, de zorg is nog steeds een fotografisch gericht een – hoe u het best mogelijke beeldkwaliteit en controle te koppelen met een product dat is klein genoeg om overal mee te nemen. Dientengevolge, de beste compacte camera’s bieden veel grotere sensoren, meer lenzen, betere beeldverwerking en sterk verbeterde ergonomie in vergelijking met typische smartphone schutter. Dit alles vertaalt betere beelden overall.

Het is misschien minder concreet zijn, maar er is ook iets te zeggen voor het gebruik van een specifiek instrument voor een specifieke taak. Camera’s zijn gemaakt met het enige doel van het vastleggen van een moment, het creëren van een kunstwerk. Om deze reden, schieten met een camera kan u helpen u zich richten op het produceren van de beste werk dat u kunt. In sommige opzichten, schieten met een speciale camera kan niet alleen de foto, maar ook de fotograaf te verbeteren. Voor meer informatie, kijk op onze andere artikelen op compacte digitale camera’s.

Testen compacte digitale camera’s

Om de meest nauwkeurige en consistente resultaten, we begonnen door het analyseren en vergelijken van camera’s op basis van de specificaties, alsook sensorprestaties metrieken uit DxOMark.com.

Met behulp van de specificaties van een camera, kunnen we bepaalde aannames maken over de prestaties van elke camera. Bijvoorbeeld, camera’s met grote sensoren in het algemeen beter presteren bij weinig licht dan camera’s met kleine sensoren. We vergeleken deze aannames, vooral als die verband houden met de prestaties sensor, tegen het lab resultaten gevonden DxOMark.com om ervoor te zorgen dat onze beweringen werden bevestigd met laboratoriumgegevens.

Op dat moment wordt er een test uitgevoerd met eigen methoden. Ten eerste, namen we een reeks foto’s in een gecontroleerde omgeving met dezelfde positionering en instellingen voor al onze test camera’s. We fotografeerde elk van deze scènes in RAW-formaat, zodat in de camera post-processing niet onze perceptie van de beeldkwaliteit te kleuren.

Elk van de scènes vertegenwoordigd schieten scenario’s met verschillende niveaus van het licht. De eerste had voldoende licht en liet ons toe om te zien wat elke camera zou kunnen doen in ideale omstandigheden. We namen een serie foto’s in steeds slechtere lichtomstandigheden om de relatieve beeldkwaliteit degradatie tussen concurrerende modellen te analyseren.

Deze testen, in combinatie met de specificatie en laboratoriumtest vergelijkingen, gaf ons een goed afgeronde begrip van de beeldkwaliteit mogelijkheden elke camera’s. Met deze informatie in het achterhoofd, vervolgens gingen we voor een aantal real-world testen.

We vonden dat uitgaan en schieten met de camera’s biedt context beoordelingen op een manier die we kunnen gewoon niet door lab-stijl testen alleen te bereiken. Hoewel we vonden dat onze lab resultaten en vergelijkingen waren doorgaans zeer nauwkeurig, zelfs met behulp van de camera’s gebracht die gegevens tot leven en hielp aan koude, harde feiten in evenwicht te brengen met praktijkervaring.

Het kiezen van de Right Compact Camera for You

Compact camera’s komen in een grote verscheidenheid van vormen, maten en prijzen. Van goedkope, simplistisch modellen om high-performance camera’s met premium-functies, kunt u een compact camera voor zowat elke toepassing te vinden. Als u op zoek naar een compacte digitale camera aan uw behoeften te voldoen, moet u een aantal attributen te overwegen. Of u nu de voorkeur grootte, ergonomie en beeldkwaliteit, het begrijpen van de specificaties achter deze attributen is een integraal onderdeel van het vinden van de juiste camera voor u.

Beeldkwaliteit is zonder twijfel het belangrijkste aspect van een camera. Of het is de moeite waard te offeren voor de verminderde grootte en andere functies is aan jou. We bepaalden beeldkwaliteit door middel van hands-on testen en zorgvuldig geanalyseerd specificaties zoals sensor grootte, beeldresolutie en maximale diafragma.

Er is geen standaard formaat sensor voor compactcamera’s. In het algemeen, grote sensor maten, zoals die gevonden in de FUJIFILM X100T produceren foto’s die duidelijk en gedetailleerd zijn. Grote sensoren ook goed te presteren bij weinig licht, vertonen minder ruis bij hoge ISO’s dan hun geminiaturiseerde tegenhangers.

Resolutie is niet veel van een probleem met de moderne compacte camera’s. Hoewel megapixel telt verschillen, de camera’s in onze opstelling zijn geschikt voor het produceren beelden met meer dan voldoende resolutie voor de meeste toepassingen. Als u van plan te snijden of te vergroten vaak echter, is het misschien een goed idee om te gaan met een camera met meer megapixels zijn.

lens van de camera, aan de andere kant, kan een grote invloed op de manier waarop uw foto’s blijken te hebben. De belangrijkste specs te overwegen zijn brandpuntsafstand en maximaal diafragma. Lenzen met een groot zoombereik kun je om te schieten op een verscheidenheid van brandpuntsafstanden. Om deze reden, kunnen ze een goede keuze voor doe-het-all fotografie. Camera’s met een groot maximaal diafragma verzamelen meer licht dan andere lenzen en kunt u om te schieten op hogere sluitertijden en lagere ISO’s voor heldere en scherpe foto’s. Vind lens diafragma meten door te zoeken naar de diafragma of f-getal, die typisch is weergegeven met een kleine letter “F”, gevolgd door een schuine streep, gevolgd door het overeenkomstige aantal (bijvoorbeeld f / 2,0).

Een grote maximale diafragma zorgt ook voor een smallere diepte van het veld, die helpt om professioneel ogende foto’s met mooie onscherpe achtergronden te produceren. Houd er wel rekening mee dat grotere sensoren en langere brandpuntsafstanden uw scherptediepte verkleinen, zodat een lage f-stop is niet altijd een garantie voor aantrekkelijk onscherpe achtergronden.

Compacte digitale camera’s: Onze Verdict en aanbevelingen

We gerangschikt de camera’s in onze vergelijking gebaseerd op diverse kenmerken – van draagbaarheid beeldkwaliteit en zoombereik. De top camera’s in onze line-up zijn die ofwel doen het goed in alle gebieden, of zijn indrukwekkend genoeg om in één of twee gebieden te maken voor hun tekortkomingen in anderen. Bijvoorbeeld, de FUJIFILM X100T’s een uitstekende beeldkwaliteit en design rechtvaardigt zijn vaste lens en grote omvang, en zelfs verheft het naar de nummer een sleuf in onze line-up.

Maar zelfs als we rangschikken camera’s met een goed doordacht logica en strenge tests, is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen uw eigen behoeften bij het vergelijken van de camera’s. Bijvoorbeeld, als draagbaarheid en comfort zijn belangrijk voor u, Sony RX100 III, die de nummer twee slot inneemt in onze line-up, is een solide keuze.

Om deze reden, het kiezen van de beste compacte camera is zo veel over de evaluatie van jezelf als fotograaf als het gaat over het analyseren van de camera’s die u zou kunnen eindigen bezitten. Terwijl sommige camera’s beter presteren in het algemeen, kunnen veel van de lagere-gerangschikt camera’s op onze line-up en eindigen als de beste optie voor je.

Het beste voorbeeld hiervan is de Ricoh GR. Deze camera is gevestigd in de nederige nummer 10 positie op onze line-up, en voor goede reden – het is niet bijzonder klein is, is het ontbreken vele functies en het heeft een vaste lens. Echter, als je kunt opgemaakt met zijn eigenaardigheden en je het niet erg schieten op 24mm, kunt u profiteren van de sensor, die scoort hoger dan de meeste andere camera’s in onze review nemen.